Bercoperweg 14 8423 TS

Huidige bewoners, uw geboortedatum en beroep

Andries Veldhuizen.  Werkzaam als behandelaar GGZ te Assen

Gonnie Veldhuizen - de Haas. Beheerster dorpshuis te Makkinga.

Sinds welk jaar woont u hier

1983

Wie woonden er voor u?

De laatste bewoners voor ons was de familie J. Boonstra, ze hadden twee kinderen. Ze zijn verhuisd naar Wolvega. Jan was stucadoor.

Waarom woont u hier?

In verband met werk op Hoeve Boschoord. Het was toen verplicht om binnen een straal van tien kilometer van het werk te wonen. Makkinga viel daar eigenlijk net buiten maar daar werd destijds een uitzondering voor gemaakt. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.

Welke hobby(s) worden er door u en/of uw medebewoners beoefend?

Andries; Voetbal en gaat graag naar SC Heerenveen.

Gonnie; Fotografie, handwerken en het houden van tropische vogels.

Welke taal wordt er gesproken?

Nederlands

Verhalen en anekdotes

Waar nu onze woonkamer is, dat was vroeger de winkel. Onze slaapkamer links voor, was erg klein. Twee jaar terug hebben we er een muur tussenuit gehaald en de slaapkamer is nu een beetje groter. (Dit was dus vroeger de woonkamer!) Het bewijs zagen we toen de muur eruit moest. Er kwam een hele grote, zwarte schouw tevoorschijn! Veel roet op de buitenmuur ... was niet erg gezond zeg maar.

Bijzonderheden van deze woning

In 1983 was het al een woonhuis. Heel vroeger woonde Klaas Bakker in dit huis, toen was het een winkeltje in huishoudelijke artikelen. De voorkant van de woning is hetzelfde gebleven, achter is er 20 vierkante meter bij aan gebouwd.